Zoek
Sluit dit zoekvak.

Over Rayu

DE TRAILNAAM OF HIKE-ALIAS VAN SHANNA BUSSINK.

Zelf een fervente zelfvoorzienende solohiker, Maar ook gediplomeerd als hike & survivalinstructeur, met meer dan 15 jaar kennis en kunde als personal trainer en jarenlang werkzaam geweest in een outdoorwinkel en vandaag de dag nog actief betrokken bij Chivo, hét kenniscentrum voor vitaliteit.

Daarmee zit Rayu’s rugzak ideaal gevuld voor jouw voorbereiding op je trektocht, zodat je buiten zijn optimaal kunt beleven. Zo ga je buitengewoon goed voorbereid op pad!

"“Your posts provide valuable insights and inspiration for fellow hikers. Looking forward to reading more about your experiences on this epic trail!”"

"De cursusmiddag bergwandeltraining is absoluut aanrader voor de beginnende bergwandeling. Met diverse gouden bergtips kun je met een gerust hart de bergen in!"

"Goede cursusleider: ze wist waar ze het over had, ze kon goed uitleggen, ze was geduldig en aanmoedigend bij de oefeningen en zorgde voor een prettige sfeer."

"Rayu is heel enthousiast, kan goed uitleggen en heel veel kennis. Ben erg blij met de analyse en de oefeningen om de wandelspieren te trainen. En een paar hele goede tips gekregen voor de wandelhouding. Zeker de moeite waard."

"Wie wel eens heeft zitten dromen van een meerweekse (solo) hiketocht en daar goed op voor wil bereiden, kan terecht bij Shanna Bussink van RAYU. Ze is de real deal!"

"Zeer goede instructrice. Het stuk mentale weerbaarheid was zeer waardevol voor mij in het traject. Ik zou een ieder die een meerdaagse hike wil maken dan ook zeker een hikeprep traject aanraden"

"Zeer enthousiaste en inspirerende workshops en pittige hikefits, die maken dat je niet kunt wachten het hike-avontuur te beginnen!"

"Rayu combineert meerdere eigenschappen in 1 enkele persoon; ze is zelf professioneel hiker, heeft veel kennis over de menselijke fysiologie en kan dit perfect overbrengen. Wat wil je nog meer!"

Rayu is de afkorting van Rayuela. Het is Spaans voor hinkelspel (weet je nog, dat kinderspel wat je vroeger op de stoep met stoepkrijt tekende?) en het is de titel van een evenzo fascinerend als experimenteel literair hoogstandje uit 1966 van de Argentijnse Julio Cortázar (1914–1984).

De hoofdstukken van de drie delen in dit boek hoeven niet in chronologische volgorde gelezen te worden: volgens de regels van het spel kan met hoofdstuk 73 begonnen worden en als lezer struin je zo heen en weer, van achteren naar voren kriskras door het boek, maar je mag ook je eigen pad kiezen. Juist; hike your own hike.

Rayu is daarmee niet alleen een knipoog naar het buitenspelen, maar ook naar het zoeken van je eigen pad en de voorliefde voor verhalen. En als iets mooie verhalen oplevert, dan is het wel hiken!

 

 

Rayu’s World Tour:

Portugal – Rota Vicentina / Fishermen’s Trail 
Letland – Freestyle
Corsica – GR20 
Montenegro – Freestyle
Canada – South Boundary Trail
Nederland – Marskramerpad
Zweden – Kungsleden
Nederland – Dutch Mountain Trail
Jordanië – Jordan Trail (thru)
Zweden – Freestyle
Estland – Oandu Ikla Trail
Estland – Forest Trail
België –  Hoge Kempen Trail
Canada – Juan de Fuca Trail
Canada – Fiddle River Trail
USA – Fjällräven Classic USA
Balkan – Peaks of the Balkans
Cyprus – E4
Oostenrijk – Vorarlberg
IJsland – Laugavegur
Polen – Main Beskid Trail

 

 

 

rayu In de media

Rayu over solohiken door GoToo

Rayu werd geïnterviewd door GoToo over solohiken, over Rayu en tips & tricks voor soloreizigers.

Rayu in Witrood wandelpodcast

Rayu is te gast bij Witrood Wandelpodcast, de podcast over lange afstandwandelingen. We hebben het over de langste trail van Polen, maar ook spannende situaties met onder andere beren op een tocht in Estland en Canada komen voorbij.

Rayu in het winterboek van &C

Rayu werd geïnterviewd voor &C’s Winterboek hoe het is om als beermagneet in een berenland rond te lopen nadat ze zich abusievelijk ondersprayde met bearspray.

Rayu schreef een artikel voor Hicle

Voor wandel- en fietsplatform schreef Rayu een artikel over solohiken, waarom het soms zo spannend kan zijn en wat je wel en niet zou moeten en kunnen doen. Inclusief eigen anecdotes van de trail.

Rayu in de National Geographic China

National Geographic China liep de Fjällräven Classic Zweden, waarvoor Rayu gidste en over geïnterviewd werd.

Rayu schreef een artikel voor Outdoor Dichtbij

Rayu schreef voor het outdoorplatform Outdoor Dichtbij een blog over alleen wandelen, (niet) moedig zijn en hoe je sterker in je wandelschoenen staat.

Rayu in een interview met Fjällräven

Fjällräven interviewde Rayu over de voorbereiding van een trektocht zoals de Fjällräven Classic Zweden.

Rayu kreeg bezoek van The Hike in haar workshop

The Hike volgde een workshop Goed voorbereid de bergen in van Rayu.

“Kun je je in Nederland dan niet voorbereiden op een trektocht of wandeltocht in de bergen? Zeker wel! En dat is ook heel verstandig. Daarom volgde ik de workshop bergwandelen ‘Goed voorbereid de bergen in‘”

Rayu in de NRC

Echt goed voorbereid wandelen in de bergen, daar zijn workshops voor: Rayu geeft ze.

“Bepakt met een tent, slaapzak, luchtdicht verpakt eten, een kaart, kompas en camera al wandelend je grenzen verleggen in de bergen. Spannend, natuurlijk, maar onvoorbereid ook een slecht idee. Daarom wordt op zo’n zeven meter boven NAP, in een klaslokaal in Driebergen-Rijsenburg, een workshop gegeven om veilig de bergen op én weer af te komen.”
Het artikel staat achter een betaalmuur, maar bij Rayu kun je ‘m gratis lezen:

Rayu als expert bij Bever Instagram Live

Hoe bereid je je voor op een langeafstandswandeling? En wat neem je mee?
Buitenexpert en hike-instructeur Rayu (@rayuhikeprep) beantwoordde al je prangende vragen over Lange afstandswandelingen tijdens een Bever Instagram Live sessie in Flagshipstore Bever Houten. Je kunt ‘m nog terugkijken!

Rayu gaf een Masterclass op de Fiets & Wandelbeurs

Voor de Fiets en Wandelbeurs van 2022 gaf Rayu een Masterclass Hikeprep voor een meerdaagse trektocht, waarin de deelnemers de complexe puzzel van een voorbereiding van een meerdaagse trektocht in hapklare puzzelstukjes aangeboden kregen. Waaronder: welke onderdelen zijn belangrijk, waar moet je op letten en wat zijn handige tips & tricks?

Rayu in de Telegraaf

Voordat Rayu buiten te vinden was, was ze vooral binnen te vinden, in de gym. Net iets te vaak. Hoe ze van een sportverslaving een professioneel hiker werd, lees je in het Telegraaf-artikel. Deze vind je -met wat achtergrond-  onder de link.

 

Rayu in de &C

Rayu stond in het zomerboek van &C, de glossy van Chantal Janzen. Ze vertelt hierin uitgebreid over haar solohike in Canada, die niet helemaal verliep zoals gepland en waar ze als bij een wonder heelhuids uit kwam.

 

 

Rayu in de Kampioen van ANWB

In het aprilnummer van 2021 stond Rayu in het maandblad van de ANWB, de Kampioen.

Rayu in het boek ‘Alleen op Avontuur’

Rayu werkte mee aan het boek ‘Alleen op avontuur’ van Lidewey van Noord. Je kunt er allerlei tips en anecdotes over Rayu’s hikes vinden. Ook kun je een aantal van Rayu’s technieken voor stressmanagement ontdekken.

Rayu in het webinar van de vakvereniging Bewegingsagogie

Rayu is uitgenodigd voor het webinar over hike & wandelcoaching van de vakvereniging voor Bewegingsagogie Movere.

Rayu in de buitenblog van Bever

Shanna van Rayu geeft een tip voor de buitenblog van Bever voor een dag op pad in Nederland waarmee je direct ook hike-fit wordt.

Rayu schreef een artikel voor het outdoormagazine #JouwActieveNatuur

Structuur zonder saaiheid

Rayu werd geïnterviewd over van wandelen naar wandeltocht voor Nu.nl

Van een blokje om naar een dagenlange wandeltocht

Rayu werd geinterviewd over basic kamperen: bamping voor de Telegraaf

Bamping is het nieuwe glamping: “Terug naar de basis tijdens een vakantie.”

Rayu heeft een artikel geschreven in het outdoormagazine #JouwActieveNatuur

Hiken met veerkracht

Interview over winterkamperen op NU.nl

Rayu is geïnterviewd over winterkamperen voor Nu.nl.

Rayu is geïnterviewd over winterkamperen in De Gelderlander

Wat een luxe, er is zelfs water voor winterkampeerders op Quadenoord

Rayu is geïnterviewd voor de podcast Avontuurlijke Vrouwen

Shanna Bussink over hiken en de essentie van een goede voettochtvoorbereiding

Rayu werd geïnterviewd over slapen op een portaledge aan de Euromast door RTV Rijnmond

Kampeerders Euromast terug op de grond

Rayu schrijft voor Mountainreporters

Voor het platform Mountainreporters heeft Rayu diverse artikelen geschreven. Je vindt ze allemaal onder de volgende link: