Bereid je voor op de Fjällräven Classic Zweden

FJÄLLRÄVEN CLASSIC HIKEPREP

Heb jij al een ticket weten te bemachtigen voor de Fjällräven Classic in Zweden in augustus 2021? Of ben je nog zoekende naar een kaartje maar wil je hoe dan ook goed voorbereid op pad, hikefit & stressbestendig aan de start staan dit jaar óf volgend jaar, de laatste updates van de Fjällräven Classic ontvangen en je laven aan de voorpret? Schrijf je nú in voor Rayu’s Fjällräven Classic Hikeprep in samenwerking met Fjällräven!

 

Goed voorbereid naar de Zweden Classic!Schrijf je in!
RAYU in samenwerking met Fjällräven

#voettochtvoorbereiding voor Fjällräven Classic

Wat is het?

De Fjällräven Classic Hikeprep is een allround trainingsprogramma tot aan de Fjällräven Classic Zweden in augustus 2021. Je volgt wekelijks online fysieke trainingen, maandelijkse workshops over de juiste gear voor deze trail, outdoorvoeding, buiten slapen & stressmanagement en je blijft op de hoogte van alle nieuws en tips & tricks over de Classic in de community middels een app.

Hoe werkt het?

Wanneer je inschrijving verwerkt is, krijg je direct toegang tot de app & de community. Je kun je van start met de wekelijkse online trainingen en je kunt trainingen on demand starten. Ook kun je grasduinen in diverse video’s over bijvoorbeeld gear, slapen, houding, etc. Je eerste workshop over je voorbereiding van de Fjällräven Classic die je kunt volgen vindt online plaats op de laatste vrijdag van de maand. Via de community blijf je op de hoogte van de special events, de workshops & workouts en het laatste nieuws over de Fjällräven Classic.

Wat kun je verwachten?

Hikefit

Volg wekelijkse online smallgroup training!
Het enige dat je nodig hebt is je rugzak en 2 vierkante meter en we kunnen aan de slag! Dat doen we in kleine groepen, voor een persoonlijke aanpak; persoonlijke aanwijzingen én om van elkaar te leren!

Workshops

Maandelijks volg je workshops over de Fjällräven Classic: Wat moet je weten over de trail? Hoe bereid je je er mentaal op voor? Welke spullen neem je wel én niet mee en wat doe je met je voeding?

Community

Ontdek medehikers, blijf op de hoogte van het laatste Fjällräven Classic nieuws, check de oefeningen online en weet wanneer de volgende workshop er weer aan komt! Dat én meer…je vindt het in de RAYU Fjällräven Classic Hikeprep Community-app!

Goodies

In het traject zul je vele handigheidjes ontvangen die je goed kunt gebruiken op de Fjällräven Classic. Geen prullaria, maar kwaliteit zoals je dat van Fjällräven kunt verwachten!

App

Liever minder op social media maar geen nieuws over de Fjällräven Classic, de oefeningen en de ultieme voorbereiding missen? Check in op Rayu’s Fjällräven Classic app! Na aanmelding krijg je toegang tot de community middels de app; alles wat je nodig hebt voor jouw voorbereiding handig bij elkaar!

“It’s not a competition or a race. It’s a chance to socialise with other hikers and enjoy the trek of a lifetime.”

Wat is de Fjällräven Classic?

Over de tocht

Het begon in 2005; Fjällräven-founder Ake Nordin wilde mensen inspireren om naar buiten te gaan, de vrijheid ervaren en geïnspireerd te raken door de indrukwekkende Zweedse vergezichten. Sommige mensen hebben een drempel om er op uit te trekken, terwijl ze het wel zouden willen: dáár is de Fjällräven Classic voor bedoeld. Het is voor gevorderde wandelaars een gemakkelijke route, maar de beginnende hiker ervaart het doorgaans als zwaar. Maar…met een ideale voorbereiding toch goed haalbaar. Inmiddels is de trektocht een heuse classic en zijn er variaties in acht landen over de hele wereld.

Schrijf je in!

   Schrijf je nu in voor de voorbereiding op de Fjällräven Classic Zweden voor € 95,- euro per maand! Dat is inclusief alle workouts, workshops, community & app én praktische goodies waar je écht wat aan hebt.
Je abonnement loopt tot en met de Fjällräven Classic Zweden 2021. Maandelijks opzeggen is mogelijk.

Event agenda

28 mei- Workshop Food for thought

19:00 uur: Welke voedselvoorraad heb je nodig voor de Fjällräven Classic? En welke voeding heb jíj nodig? Hoe maak je keuzes en wat zijn praktische voedseltips?
Alleen toegankelijk voor de deelnemers van het Fjällräven Classic Hikeprep programma.

Iedere dinsdag - Hikefit met de FCH workouts

19:00 uur Hoe wordt je optimaal fit voor de Fjällräven Classic? Wat is jouw ideale houding, en wat is een goed looppatroon? Hoe wordt je zo fit dat je moeiteloos van het adembenemende uitzicht kunt genieten?
Alleen toegankelijk voor de deelnemers van het Fjällräven Classic Hikeprep programma.

Veelgestelde vragen

FAQ’s

Moet ik een ticket voor de Fjällräven Classic hebben om mee te doen met het hikeprep-traject?

Nee, dat hoeft niet. Ook als je van plan bent om mee te doen, in 2021 of in de toekomst, fitter wil worden voor hiken en meer informatie over de Fjällräven Classic wil op doen ben je welkom om mee te doen.

Heb ik hike-ervaring nodig om mee te doen met het hikeprep-traject?

De Fjällräven is bij uitstek een hike voor de beginnende hiker. Daarom kun je ook zonder hike-ervaring mee doen met het hikeprep-traject.

Wat zijn de onderwerpen van de workshops?

# 26 Februari: Gear up! – Online

Wat heb je nodig en wat niet? Hoe pak je in? Hoe maak je keuzes?

# 26 Maart: Head above Water

Wat neem je mee voor je keuken en badkamer, en wat doe je met je watervoorraad & zuivering?

# 30 April: Sleep Tight

Waar en hoe plaats je je tent? Hoe kun je beter slapen op rare plaatsen?

# 28 Mei: Food for Thought

Energiemanagement; wat heb je nodig en wat geef je uit? Welke voedselvoorraad heb je nodig voor de Fjällräven Classic?

# 25 Juni: From Stress to Strength

Hiken met veerkracht: hoe ga je om met stressvolle situaties op de trail?

# 30 Juli: Buckle up!

Samenvatting; we trekken alles samen en nemen de laatste dingen door.

Kan ik ook meedoen als ik niet fit ben?

Zeker! Met de wekelijkse trainingen en de aanwijzingen en plannen in de community kun je je conditie flink omhoog brengen. Omdat de trainingen in kleine groepen plaatsvinden blijft de kwaliteit hoog en krijg je altijd persoonlijke aanwijzingen. Ook kun je al je vragen stellen in de community.

Ik heb een blessure of een medische conditie, kan ik toch meedoen?

Dat hangt uiteraard van je medische conditie / blessure af, maar met een beweegvrijwaring van de huisarts kunnen we samen in overleg om te kijken hoe we je voorbereidingstraject zo optimaal mogelijk kunnen maken. Met veel (tijdelijke) blessures valt er goed omheen te werken. Ook heeft Rayu een medische fitnesstrainer-achtergrond en ze kan je dus veilig aan de slag laten gaan.

Moet ik aan alle workshops & trainingen verplicht mee doen?

Deelname aan de trainingen en workshops is vrijwillig, maar wil je je voorbereiding optimaal benutten en goed voorbereid aan de start staan, dan is maximale deelname zeker wenselijk. 

Welke goodies kan ik verwachten?

Waarschijnlijk hou je net als Rayu niet van spullen waar je niks aan hebt en er alleen maar zijn ter opvulling. De goodies zijn nog een verrassing, maar om je een idee te geven; de deelnemers die al eerder gestart zijn hebben onder meer een mes van Morakniv mogen ontvangen, een Keb-muts van Fjällräven, een bergwandelgids voor in NL, een outdoormagazine, een Primus drinkfles…en nog meer.

Ik heb me ingeschreven, maar kan toch niet meer meedoen met de voorbereiding, wat nu?

Je schrijft je in voor een maandelijkse contributie tot augustus 2021. Deze beëindigt automatisch. Eerder stoppen kan met een opzegtermijn van 1 maand. Voorbeeld: opzeggen per half april – om welke reden dan ook- betekent dat de contributie van mei je laatste maand wordt. 31 mei eindigt dan je deelname aan de trainingen, workshops, events & community.

Wanneer zijn de workshops?

Tot nu toe zijn ze gepland op de laatste vrijdag van de maand en online. Wanneer er mogelijkheden zijn gaan we kijken of op lokatie ook mogelijk is.

# 26 Februari: Gear up! – Online

Wat heb je nodig en wat niet? Hoe pak je in? Hoe maak je keuzes?

 

# 26 Maart: Head above Water

Wat neem je mee voor je keuken en badkamer, en wat doe je met je watervoorraad & zuivering?

 

# 30 April: Sleep Tight

Waar en hoe plaats je je tent? Hoe kun je beter slapen op rare plaatsen?

 

# 28 Mei: Food for Thought

Energiemanagement; wat heb je nodig en wat geef je uit? Welke voedselvoorraad heb je nodig voor de Fjällräven Classic?

 

# 25 Juni: From Stress to Strength

Hiken met veerkracht: hoe ga je om met stressvolle situaties op de trail?

# 30 Juli: Buckle up!

Samenvatting; we trekken alles samen en nemen de laatste dingen door.

 

Ik wil me graag inschrijven, maar twijfel nog. Hoe kom ik in contact?

Begrijpelijk! Rayu legt je graag de details uit en bespreekt met je wat je mogelijkheden zijn. Dat kan via mail of je kunt een belafspraak plannen.
Klik hier:
Contact

Wanneer zijn de workouts?

De workouts zijn iedere dinsdagavond om 19:00 uur. 

Wat versta je onder hikeprep?

Hikeprep is de afkorting van hike preparation: oftewel, de voorbereiding van je hike, je trektocht. Het gaat over alles wat er voor nodig is om zo bestendig mogelijk de paden te betreden. Fysiek fit, bestendig voor buiten & met een uitmuntende uitrusting!

Hoe weet ik of het programma waardevol voor mij is?

Rayu is gespecialiseerd in het voorbereiden van hikers voor hun trektocht, zowel fysiek, mentaal alswel de juiste uitrusting. Je leert skills for life en je wordt getraind door een gediplomeerd en ervaren personal trainer die de trail kent. Bovendien is de Fjällräven Classic Hikeprep in samenwerking met Fjällräven zelf.

Samengevat

Alles op een rij:

Goed voorbereid aan de start staan van de Fjällräven Classic Zweden in augustus 2021:

 • Wekelijkse (online) workouts
 • Maandelijkse workshops
 • Community om al je vragen te stellen, om op de hoogte te blijven van al het nieuws rondom de Classic trektocht, de workshops, de evenementen
 • De community vind je in de app. Je krijgt direct toegang als je inschrijving is verwerkt. 
 • De workouts vinden online plaats met een maximale groepsgrootte van 10 deelnemers
 • De workshops vinden online plaats of in de Fjällrävenstore aan de Rozengracht in Amsterdam, afhankelijk van de dan geldende coronaregels 
 • De Fjällräven Classic Hikeprep is in samenwerking met Fjällräven
 • Je abonnement loopt tot en met de Fjällräven Classic Zweden 
 • De betaling verloopt maandelijks
 • Opzeggen per maand is mogelijk met in achtneming van een opzegmaand.
 • De maandelijkse contributie bedraagt € 95,- per maand. 

Schrijf je in voor Rayu’s hikemail en blijf op de hoogte van #voettochtvoorbereiding!