Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fjällräven Classic Hikeprep

Sta je ook al te popelen om aan de start van de Fjällräven Classic Zweden 2022 te staan? De ticketsale is inmiddels begonnen en het officiële Fjällräven Classic Hikeprep is inmiddels begonnen!  Wil je ook goed voorbereid op pad, hikefit & stressbestendig aan deze trektocht beginnen, de laatste updates van de Fjällräven Classic ontvangen en je laven aan de voorpret? Lees dan snel verder en ontdek meer over Rayu’s Fjällräven Classic Hikeprep in samenwerking met Fjällräven!

Rayu in samenwerking met Fjällräven

Voettocht­voor­bereiding voor
Fjällräven Classic Zweden

WAT IS HET?

De Fjällräven Classic Hikeprep is een allround trainingsprogramma tot aan de Fjällräven Classic Zweden in augustus 2022. Je volgt wekelijks online fysieke trainingen, maandelijkse workshops over de juiste gear voor deze trail, outdoorvoeding, buiten slapen & stressmanagement en je blijft op de hoogte van alle nieuws en tips & tricks over de Classic in de community middels een app.

HOE WERKT HET?

Wanneer je inschrijving verwerkt is, krijg je direct toegang tot de app & de community. Je kun je van start met de wekelijkse online trainingen en je kunt trainingen on demand starten. Ook kun je grasduinen in diverse video’s over bijvoorbeeld gear, slapen, houding, etc. Je eerste workshop over je voorbereiding van de Fjällräven Classic die je kunt volgen vindt online plaats op de laatste vrijdag van de maand. Via de community blijf je op de hoogte van de special events, de workshops & workouts en het laatste nieuws over de Fjällräven Classic.

Wat kun je verwachten?

Hikefit

Volg wekelijkse online én live smallgroup training! Het enige dat je nodig hebt is je rugzak en 2 vierkante meter en we kunnen aan de slag! Dat doen we in kleine groepen, voor een persoonlijke aanpak; persoonlijke aanwijzingen én om van elkaar te leren!

Workshops

Maandelijks volg je workshops over de Fjällräven Classic: Wat moet je weten over de trail? Hoe bereid je je er mentaal op voor? Welke spullen neem je wel én niet mee, wat doe je met je voeding, hoe zuiver je water en waar plaats je je tent?

COMMUNITY

Ontdek medehikers, blijf op de hoogte van het laatste Fjällräven Classic nieuws, check de oefeningen online en weet wanneer de volgende workshop er weer aan komt! Dat én meer…je vindt het in de RAYU Fjällräven Classic Hikeprep Community!

APP

Liever minder op social media maar geen nieuws over de Fjällräven Classic, de oefeningen en de ultieme voorbereiding missen? Check in op Rayu’s Fjällräven Classic app! Na aanmelding krijg je direct toegang tot de community die je ook eenvoudig op je telefoon kan volgen middels de app; alles wat je nodig hebt voor jouw voorbereiding handig bij elkaar!

“IT’S NOT A COMPETITION OR A RACE. IT’S A CHANCE TO SOCIALISE WITH OTHER HIKERS AND ENJOY THE TREK OF A LIFETIME.”

Over de tocht

Het begon in 2005; Fjällräven-founder Ake Nordin wilde mensen inspireren om naar buiten te gaan, de vrijheid ervaren en geïnspireerd te raken door de indrukwekkende Zweedse vergezichten. Sommige mensen hebben een drempel om er op uit te trekken, terwijl ze het wel zouden willen: dáár is de Fjällräven Classic voor bedoeld. Het is voor gevorderde wandelaars een gemakkelijke route, maar de beginnende hiker ervaart het doorgaans als zwaar. Maar…met een ideale voorbereiding toch goed haalbaar. Inmiddels is de trektocht een heuse classic en zijn er variaties in acht landen over de hele wereld.

Schrijf je in

Schrijf je in voor de voorbereiding op de Fjällräven Classic Zweden voor € 65,- euro per maand! Dat is inclusief alle workouts, workshops, community & app en updates!

Je abonnement loopt tot en met de Fjällräven Classic Zweden 2022. Maandelijks opzeggen is mogelijk.

Veelgestelde vragen

Nee, dat hoeft niet. Ook als je alleen nog maar van plan bent bent om mee te doen, in 2022 of in de toekomst,  en meer informatie over de Fjällräven Classic wil op doen ben je welkom om mee te doen.  

De Fjällräven Classic is bij uitstek een hike voor de beginnende hiker, mits goed voorbereid. Daarom kun je ook zonder hike-ervaring mee doen met het hikeprep-traject.

Wat zijn de onderwerpen van de workshops?

# Gear up! 

Wat heb je nodig voor de Fjällräven Classic en wat niet? Hoe pak je in? Hoe maak je keuzes?

# Head above Water

Wat neem je mee voor je ‘keuken’ en ‘badkamer’, en wat doe je met je watervoorraad & waterzuivering?

# Sleep Tight

Waar en hoe plaats je je tent? Hoe kun je beter slapen op onbekende plaatsen?

# Food for Thought

Energiemanagement; wat heb je nodig en wat geef je uit? Welke voedselvoorraad heb je nodig voor de Fjällräven Classic?

# From Stress to Strength

Hiken met veerkracht: hoe ga je om met stressvolle situaties op de trail?

#Buckle up!

Samenvatting; we trekken alles samen en nemen de laatste dingen door. Bijvoorbeeld, hoe pak je je rugzak in en hoe zorg je voor je voeten onderweg?

Zeker! Met de wekelijkse trainingen en de aanwijzingen en plannen in de community kun je je conditie flink omhoog brengen. Omdat de trainingen in kleine groepen plaatsvinden blijft de kwaliteit hoog en krijg je altijd persoonlijke aanwijzingen. Ook kun je al je vragen stellen in de community en de oefeningen nog eens bekijken op video.

Dat hangt uiteraard van je medische conditie / blessure af, maar met een beweegvrijwaring van de huisarts kunnen we samen in overleg om te kijken hoe we je voorbereidingstraject zo optimaal mogelijk kunnen maken. Vaak valt er met een (tijdelijke) blessure goed omheen te werken. Ook heeft Rayu een medische fitnesstrainer-achtergrond en ze kan je dus veilig aan de slag laten gaan.

Deelname aan de trainingen en workshops is vrijwillig, maar wil je je voorbereiding optimaal benutten en goed voorbereid aan de start staan, dan is maximale deelname zeker wenselijk. 

Je schrijft je in voor een maandelijkse contributie tot augustus 2022. Deze beëindigt automatisch. Eerder stoppen kan met een opzegtermijn van 1 maand. Voorbeeld: opzeggen per half april – om welke reden dan ook- betekent dat de contributie van mei je laatste maand wordt. 31 mei eindigt dan je deelname aan de trainingen, workshops, events & community.

Hikeprep is de afkorting van hike preparation: oftewel, de voorbereiding van je hike, je trektocht. Het gaat over alles wat er voor nodig is om zo bestendig mogelijk de paden te betreden. Fysiek fit, bestendig voor buiten & met een uitmuntende uitrusting!

Rayu is gespecialiseerd in het voorbereiden van hikers voor hun trektocht, zowel fysiek, mentaal alswel de juiste uitrusting. Je leert skills for life en je wordt getraind door een gediplomeerd en ervaren personal trainer die de trail kent. Bovendien is de Fjällräven Classic Hikeprep in samenwerking met Fjällräven zelf.

Begrijpelijk! Rayu legt je graag de details uit en bespreekt met je wat je mogelijkheden zijn. Dat kan via mail of je kunt een belafspraak plannen.
Klik hier

Iedere dinsdagavond om 19:00 uur.

Alles op
een rij

GOED VOORBEREID AAN DE START STAAN VAN DE FJÄLLRÄVEN CLASSIC ZWEDEN IN AUGUSTUS 2022:

 • Wekelijkse live workouts (online)
 • Maandelijkse workshops
 • Community om al je vragen te stellen, om op de hoogte te blijven van al het nieuws rondom de Classic trektocht, de workshops, de evenementen
 • De community vind je in de app. Je krijgt direct toegang als je inschrijving is verwerkt.
 • De workouts vinden online plaats met een maximale groepsgrootte van 20 deelnemers
 • De workshops vinden online plaats.
 • De Fjällräven Classic Hikeprep is in samenwerking met Fjällräven
 • Je abonnement loopt tot en met de Fjällräven Classic Zweden
 • De betaling verloopt maandelijks of alles in één keer.
 • Opzeggen per maand is mogelijk met in achtneming van een opzegmaand.
 • De maandelijkse contributie bedraagt € 65,- per maand.

Fjällräven Classic webinars

Fjällräven Classic Fundamentals Webinar - English spoken

What is the Fjällräven Classic and what can you expect if you participate?

For the kick-off of Rayu’s Fjällräven Classic Hikeprep program in 2022, she invited Sofie for the Fjällräven Classic Hikeprep webinar. Sofie has been organizing the Fjällräven Classic Sweden for many years. 

Watch the interview with answers to a lot of questions here!

Webinar met Jeroen Pel - Nederlands

Hoe is het om de Fjällräven Classic te lopen? Wat kun je verwachten en hoe bereid je je er op voor?

RAYU ging in gesprek met Jeroen Pel, de groepsmoderator van de Fjällräven Classic Official Facebookgroep én enthousiaste hiker van de Classic Zweden: over wat je op deze trail kunt verwachten, wat de sfeer is op de trail, hoe het is om ‘m solo te lopen, hoe je bijvoorbeeld je slaapplaatsen vindt….en wat je de komende maanden kunt doen om je op deze trektocht voor te bereiden! 

Webinar with Jeroen Pel - English spoken

What is it like to hike the Fjällräven Classic? What can you expect and how do you prepare for it?

RAYU invited Jeroen Pel, the group moderator of the Fjällräven Classic Official Facebook group and enthusiastic hiker of the Classic Sweden, to talk about what to expect on this trail, what the atmosphere is on the trail, how it’s about walking it solo, how do you find your sleeping places for example….and what you can do in the coming months to prepare for this trek!

FJÄLLRÄVEN CLASSIC WEBINARS