Rayu’s Trektocht Workshops

Goed voorbereid op pad

Goed voorbereid op pad doe je met workshops van Rayu. Bijzondere events waarmee je stevig in je schoenen staat tijdens je hike. Van weerbaarheid en oriëntatie tot fysiek fit om die hoogtemeters te maken; kortom, om je zo veerkrachtig mogelijk de paden te bewandelen om optimaal je omgeving te beleven.

Agenda 2021:

 Avontuurlijke Vrouwen Wandeling
 Hiken met Veerkracht
Bergwandeltraining SNP Outdoorschool
Wandeltraining Efficiënt wandelen
1-3 oktober 2021: Sterker in je Wandelschoenen weekend
8-10 oktober 2021: Sterker in je Wandelschoenen weekend

Avontuurlijke Vrouwen Wandeling

Rayu & We12Travel & Avontuurlijke Vrouwen

 Alle vrouwen tussen de 20-50 jaar die zonder al te veel moeite minimaal 15 kilometer kunnen lopen zijn van harte welkom!

Tijdens de wandeling heb je de kans om andere avontuurlijke vrouwen te ontmoeten, elkaar vragen te stellen en te inspireren en gebruik te maken van de expertise van Rayu en We12Travel op het gebied van avontuur, hiken en alles wat hiermee te maken heeft!
Lees hier meer over de vorige wandeling van Rayu & Avontuurlijke Vrouwen.
Meer weten over Avontuurlijke vrouwen? Lees er hier meer over: Avontuurlijke Vrouwen
Luister hier de Avontuurlijke Vrouwen Podcast.

 Binnenkort meer informatie!

avontuurlijke vrouwen

Doe ook mee!

Kijk op Avontuurlijke Vrouwen voor meer informatie & aanmelding

Hiken met veerkracht

Rayu goes Pullka

Deze special edition van Pullka staat in het teken van voettochtvoorbereiding: terwijl je fysiek traint voor je hike krijg je tools aangereikt die je veerkracht vergroten. Tijdens je hike kunnen er zich allerlei situaties aandienen waarin je flink uitgedaagd wordt. Hoe veerkrachtiger je bent, hoe daadkrachtiger je met deze situaties kunt omgaan en des te plezieriger je hike en des te groter je natuurbeleving. De veerkracht die je er voor nodig hebt kun je trainen, en dat zullen we doen tíjdens deze special edition Pullka! De workshop is voor iedereen die een middag actief bezig wil zijn, kennis wil maken met Pullka & Rayu, leren lopen met wandelstokken of alvast wil gaan trainen voor een komende hike. Hike-ervaring, hikeplannen of specifieke fitheid is niet vereist, wel moet je in staat zijn om minimaal 90 minuten te kunnen wandelen. Omdat je eenvoudig je eigen level kan bepalen met de hoeveelheid zand kun je als beginner maar ook als gevorderde goed mee doen. Je kan daarom ook meedoen als je een middag lekker buiten wil zijn en meer wil leren over hoe je veerkrachtiger door het leven kan gaan.
Meer weten over Pullka? Lees er hier meer over: Hikeprep met PULLKA

Wandeltraining Efficiënt Wandelen

Rayu & SNP Outdoorschool

Je kunt al van jongs af aan lopen, maar dat is toch iets anders dan lange wandeltochten maken, zeker als je een meer zittend beroep hebt. Hoe je het beste fysiek kunt voorbereiden op een meerdaagse wandeling leer je in deze uitgebreide praktische workshop, waar je vandaan gaat met een plan dat op jouw lijf geschreven is. Zo heb je de minste kans op blessures, zodat je optimaal kan genieten van het wandelen!

De workshop, die in het teken staat van efficiënt wandelen, geeft je concrete handvatten en oefeningen waarmee je niet alleen een betere houding krijgt, maar ook een beter looppatroon, zodat je meer uit je wandeling kan halen. Deze workshop bevat een wandeling van ongeveer een uur, maar ook persoonlijke beweeganalyse, zodat je begrijpt waar het advies op gebaseerd is. Of je vooral lekker in Nederland wil blijven wandelen of juist een bergtocht wil gaan maken, dat maakt natuurlijk uit voor je voorbereiding. Daarom wordt ook met jouw wandelplannen rekening gehouden met het maken van je persoonlijke trainingsschema. Ondanks dat het een groepsworkshop is, ga je naar huis met je eigen trainingsplan vol met oefeningen die je thuis of tijdens je wandeling kan uitvoeren: in deze cursus nemen we looptechniek en houding door, die voor jóu optimaal is. Dus geen one size fits all, maar een persoonlijke aanpak.

inclusief:

  • Houding
  • Beweeganalyse
  • Wandeltechniek doornemen, wandeltechniek met wandelstokken doornemen
  • Oefeningen voor training
  • Uitvoering in circuitvorm
  • Persoonlijk trainingsschema samenstellen & trainingstips
  • Wandeling +/- 60 min

 Schrijf je hier in!  

avontuurlijke vrouwen

1-3 & 8-10 oktober 2021:
Sterker in je Wandelschoenen

Rayu & Wanda Wandelt

Vind jij het lastig om alleen te gaan wandelen? Verdwaal je snel of voel je je niet altijd even veilig? Dan is het Sterker in je Wandelschoenen – oriëntatie- en weerbaarheidsweekend echt iets voor jou!

Jij maakt het liefst mooie wandelingen en trekt er graag op uit, maar je mist soms de moed om in je eentje op pad te gaan. Vriendinnen hebben niet altijd tijd om mee te gaan of zien een langere wandeltocht niet zitten. Wat is het dan fijn dat je alle tools in handen hebt om zelfverzekerd op pad te gaan! Dat je weet hoe je een kaart leest, hoe je je kan oriënteren, hoe je een route leest en niet gaat verdwalen. Maar dat je ook sterk in je schoenen staat, dat je weet hoe je vervelende situaties kunt voorkomen en als ze zich toch mochten voordoen, dat je dan weet hoe je het best kan handelen.

Dit weekend vol workshops, lezingen en wandelingen zal bestaan uit maximaal 11 deelnemers.

Vrijdag 1 oktober tot en met zondag 3 oktober 2021  /  Limburg

Vrijdag 8 oktober tot en met zondag 10 oktober 2021  /  Limburg

 

Aanmelden

Ik wil ook sterker in m’n wandelschoenen staan!

Meer leren over hiken?

#Voettochtvoorbereiding

Lees meer over het voorbereiden van trektochten in Rayu’s blog: Rayu’s Ramble

Leer meer over tips & tricks voor je trektocht: Trailmix

Goed voorbereid de Fjällräven Classic hiken met trainingen en workshops in Fjällräven Classic Hikeprep