Search
Close this search box.

Ge m/r aakt in Made – Rayu on tour

Gemaakt in Made.

Of.

Geraakt in Made.

Met net zo’n grote regelmaat als plezier geef ik workshops en lezingen. Deze zijn veelal op dezelfde locatie of op evenementlocaties. Heel af en toe word ik ook gevraagd op locatie zelf, om kennis, kunde, verhalen en expertise te delen. Maar dat iets wat weinig voorkomt gebeurt in hetzelfde Noord-Brabantse dorpje zou kansberekeningstechnisch bijzonder verrassend zijn.

Maar het gebeurde.

Ik mocht gisteravond in het dorpje Made, met zo’n 12.470 inwoners, een workshop geven: Sterker in je Wandelschoenen. In de prachtige outdoorwinkel gespecialiseerd in wandelen, waar haar naam ook geen doekjes omwikkelt; The World of Walking. Ik heb op meerdere niveaus een ruime ervaring met outdoorwinkels, maar raakte aangenaam verrast door de inrichting, het pand, het aanbod, het personeel en de details.

Made is te bereiken met de lokale bus in een half uur vanaf Breda. Ik kom nooit in die hoek, maar ik wist precies waar het lag. Zo’n zeven jaar geleden gaf ik er óók al een workshop. Toen nog in de hoedanigheid van fitnesstrainer. Over hoe je meer en beter kan bewegen naar je ontwerp als mens. Hoe bewegen weer leuk en speels zou kunnen zijn. Hoe je kan puzzelen met bewegen. Het was een workshop (of beter gezegd, workout) voor trainers van Het Sporttheater, opgericht door Sam van den Dungen. Deze workshop was nog op zijn voorgaande locatie, maar de huidige locatie was hij al flink aan het inrichten en hij liet het me toentertijd vol enthousiasme zien. Het was nog lang niet af, maar het was alvast indrukwekkend.

Ik liep dus weer door Made, en vroeg me af waar Sam’s gym ook al weer was. En zoals het een echt klein dorp betaamd, kon het ook eigenlijk niet anders dan dat ik er letterlijk langsheen zou gaan lopen. Ik besloot dus maar op goed geluk binnen te wandelen.

Sams verbaasde hoofdje stak om de hoek.

Vol terechte trots liet hij me zijn gym zien. Met een gedeelde liefde voor het domein van gezondheid, bewegen en het leven keek ik ademloos naar zijn locatie. Wát een aandacht voor detail, wat een liefde voor het vak én de mens, wat een warmte die je belachelijk zelden terug ziet in een ‘sportschool’. Op een prachtige locatie – een voormalig theater- waar de sfeer nog hangt, maar waar óók op een ludieke eer aan gedaan wordt. Sam moest logischerwijs snel weer training geven en ik liep door naar een plek waar ik wat kon werken in de overbruggende tijd naar mijn workshop van de avond. Deze plek was óók al huiselijk, verrassend vol aandacht voor sfeer en detail.

Vergeet New York, dacht ik toen ik het dorp in de late avond na mijn workshop weer verliet.

If you can make it in Made you can make it everywhere.

Niks nieuws voor The World of Walking trouwens. Hun klandizie komt werkelijk uit het héle land.

 


—-

 

——

 

 

 

 


Check impressie workshop:

Rayu @ World of Walking

 

—-


 

Meer weten over deze workshop?

https://sterkerinjewandelschoenen.nl

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer blogs:

Rayu in de Telegraaf

#rayu

13 juli 2024

Aan de schandpaal

#rayu

11 juli 2024

Blessurevrij op pad

#Hikefit

24 juni 2024

“Walk to my car, I’ll give you a shirt”

#rayu

19 juni 2024

“Why would I go back to hell if I am in heaven?”

#rayu

12 juni 2024

Solo buiten de gebaande paden

#Veerkracht

29 maart 2024