Wie is RAYU?

Iedereen vertelt je “Ga goed voorbereid op pad!”…maar waar leer je hóe? 

 

Welkom bij Rayu!

Rayu is de trailnaam of hike-alias van Shanna Bussink

Het begint vaak met een idee, een wens of een droom: voor langere tijd op pad, misschien wel solo. Eén met de natuur, één met je zelf, één met de omgeving.

Wat zou er dan gebeuren?

Hoe zou je je voelen?

Zou je het kunnen?

Wat komt er allemaal bij kijken?

Welke obstakels ga je tegenkomen of houden je nu tegen?

Hoe pak je zo’n meerdaagse trektocht eigenlijk aan?

  

Rayu begeleidt je meerdaagse hike in je voorbereidingsfase.

Zo ga je fysiek fit, bestendig voor buiten en met een uitstekende uitrusting op pad! Lees er meer over in

 Voettochtvoorbereiding

Met 18 jaar kennis en kunde als fitnesstrainer, gediplomeerd als hike & survivalinstructeur, werkend in een outdoor-winkel en actief betrokken bij Chivo, hét kenniscentrum voor vitaliteit & leefstijl met veel kennis over mentale en emotionele weerbaarheid, zit Rayu’s rugzak ideaal gevuld voor jouw voorbereiding op je trektocht, zodat je buiten zijn optimaal kunt beleven. Zo ga je buitengewoon goed voorbereid op pad!

Neem vrijblijvend contact op met Rayu!

“Vroeger, in mijn puberjaren, deed ik de sport survivalrun, totdat ik naar de stad verhuisde en het ravotten achter me liet. Tijdens mijn studie werd buitenspelen binnenspelen onder het mom van fitness, en ik maakte er mijn werk van. Maar buiten bleef lonken en ik werd hike & survivalinstructeur, om professioneel buiten te spelen. Ondertussen maakte ik solohikes en de voorbereiding hiervan bleek steeds een complexe, maar intrigerende puzzel die voor velen een drempel is om ook zo’n fantastische natuurbeleving  te ervaren. 

 

Hoe weet je immers wat je nodig hebt? En of je fysiek fit genoeg bent om een meerdaagse trektocht te kunnen maken? Wat voor eten kun je het beste meenemen? Hoe kun je goed genoeg slapen in een tent? Wat ga je doen als je verdwaalt of alles tegenzit? En is het niet veel te gevaarlijk? Het zijn vraagstukken die Rayu met je doorneemt in een 1-op-1 traject, maar begeleiding in één van de onderdelen is ook mogelijk.” 

Over Rayu/ela

Rayu is de afkorting van Rayuela. Het is Spaans voor hinkelspel (weet je nog, dat kinderspel wat je vroeger op de stoep met stoepkrijt tekende?) en het is de titel van een evenzo fascinerend als experimenteel literair hoogstandje uit 1966 van de Argentijnse Julio Cortázar (1914–1984).

De hoofdstukken van de drie delen in het boek hoeven niet in chronologische volgorde gelezen te worden: volgens de regels van het spel kan met hoofdstuk 73 begonnen worden en als lezer struin je zo heen en weer, van achteren naar voren door het boek, maar je mag ook je eigen pad kiezen. 

Rayu is daarmee niet alleen een knipoog naar het buitenspelen, maar ook naar het zoeken van je eigen pad en de voorliefde voor verhalen. En als iets mooie verhalen oplevert, dan is het wel hiken!

Rayu’s website is volledig onafhankelijk en vrij van sponsoring, advertenties en affiliate links. Rayu haalt haar inkomsten uit het begeleiden van hikers in hun voorbereidingsfase, het organiseren van evenementen in het kader van voettochtvoorbereiding en het werken in een outdoorwinkel.