Voorbereiden voor een hike, actieve vakantie of bergbeklimming?

Sportspecifiek trainen voor een (outdoor)sport? Herstellen van een (outdoor)blessure?

 

Training

Hoe kan je zo fit mogelijk zijn voor je buitenplannen?  Rayuela analyseert je sport of activiteit en maakt een optimaal trainingsplan gedurende je voorbereidingstijd, die je alleen of in de vorm personal training kan uitvoeren, inclusief online coaching.

Voeding

Goed gevarieerd eten kan buiten een extra grote uitdaging zijn. Rayuela berekent voor je wat je nodig hebt in je voorbereiding op je avontuur, maar ook wat en hoeveel je nodig hebt tijdens je avontuur. Wat kan je bijvoorbeeld meenemen tijdens je wekenlange hike, waardoor je gedegen verhouding aan macronutrienten hebt? Wat is praktisch en wat heb je nodig?  Naar welk land ga je en wat is er lokaal te verkrijgen? Rayuela zoekt het allemaal voor je uit. Uiteraard gepersonaliseerd; gebaseerd op jouw voedingsvoorkeuren, en zonder de noodzaak van het vangen van een buffel.

Vitaliteitscoaching

Vitaliteit is de fysieke, emotionele en mentale vrijheid om je te kunnen ontplooien zodat je meer uit het leven kunt halen. De noodzaak om te focussen op vitaliteit is belangrijker dan ooit, aangezien we in een nieuwe wereld leven. Een wereld waarin we mogelijkheden te over hebben, maar geen keuze. Deze wereld lijkt namelijk te bepalen hoe we eruit moeten zien, wat we dienen te bezitten en hoe we ons moeten voelen. Die beperking in keuze is in strijd met het streven naar fysieke, mentale en emotionele vrijheid. Het levert negatieve stress op en deze stress is de tegenpool van vitaliteit. Stress hebben van voedselkeuzes, stress van het werk dat je doet, stress van de zorgen over gezondheid. Ze remmen allen de vitaliteit. Aangezien stress ook cruciaal is om te leven, betekent vitaal zijn niet dat je stress moet minderen, maar moet kunnen managen. (chivo.nl)

Het interessante aan buiten zijn is dat de regels snel veranderen naar gelang je meer buiten bent. Het maakt steeds minder uit hoe je eruit ziet (op een hike heb je bijvoorbeeld dagenlang dezelfde kleding aan en je haar groeit waar het niet gaan kon), je leeft met minimaal bezit en het is allemaal binnen handbereik in je rugzak en waarschijnlijk nog functioneel ook en dat je je vaak beter voelt naar een dagje buiten klinkt voor veel mensen al snel bekend. Rayuela’s vitaliteitscoaching  gebeurt dan ook buiten om je te helpen meer uit het leven te halen.

Rayuela presenteert: Voettochtvoorbereiding!

Of je gaat wandelen, een kajaktoertocht gaat maken, op wintersport gaat, de mount Everest gaat beklimmen, backpacken, of iets anders actief buiten gaat doen…Rayuela kan je helpen bij de perfecte voorbereiding voor je outdoor-avontuur.  Van sportspecifieke training, blessurepreventie tot een compleet voedingsplan zowel ter voorbereiding als tijdens je avontuur.

 

Meer informatie? Neemt contact op middels Rayuela’s contactformulier!