Rayu’s Socials

Het donsjasje.

Ideaal als tussenlaag. Licht, warm en weinig pakvolume. Met de veganistische opkomst wordt er steeds vaker naar synthetisch dons gekeken. Een stukje zwaarder en meer pakvolume, maar je levert aanzienlijk minder in aan warmte als het nat is geworden. Kies je wel voor dons, dan kun je ook dons kiezen op basis van het RDS keurmerk, responsible down standard. Dons en veren worden dan niet levend geplukt en de dieren worden niet gedwongen gevoed. Ook is het dons traceerbaar. En dat maakt het anders dan gerecycled dons, dat veelal uit oude dekbedden komt, maar daardoor niet te traceren valt. Tenminste worden er dan niet meer eenden en ganzen geplukt, hoewel het doorgaans een bijproduct is van de voedingsindustrie.

Hoe maak jij je keuze?

#dons #rds #overwegingen #keuzes #eendjes #RDS #responsibledown #hikeprep #hike #beprepared
#knowyourconsiderations #down #laagjes #Gear #voettochtvoorbereiding #rayu #hikenbeginthier #kenjekeuzes #synthetischdons #hiking #outdoorkleding #donsjas
... See MoreSee Less

View on Facebook

Whatever 2020 was, 2021 ziet er alvast anders uit met een heel gaaf project...

Hikeready in 2021? Oh yes!

De foto is alvast een hint én Rayu's mascotte in het project.

Heel snel meer info...stay rayutuned!

#hike #voettochtvoorbereiding #hikeprep #avontuur #project
#PlanC #beprepared #cliffhanger #hike2021 #hiking #trektocht #intothewild #hikeready #saywhat #voorbereiding #voorbereidingvandevoorbereiding #staytuned
... See MoreSee Less

View on Facebook

Kadootjes voor hikers

Naar aanleiding van mijn eerdere post kun je hier de portable bidet zien in actie. Nou ja. Tot op zekere hoogte. Anders zou het filmpje niet zo lang online blijven staan.

#portablebidet #TheMovie #kadootje #hike #hikeprep #voettochtvoorbereiding #hiking #WC #wipes #wcpapier #wandelen #trektocht #kadootjesvoorhikers #cleanhiking #bidet #hygiene #hygieneopdetrail #duurzaamhiken #duurzaamheid #lichtgewicht #menstrueelhiken
... See MoreSee Less

View on Facebook

Komende vrijdag is de Avontuurlijke Skill Set Hike, waarin je niet alleen een stiltewandeling maakt, maar ook aan de slag gaat met je eigen skill set. Hoe kun jij je eigenschappen inzetten om meer uit het leven te halen?

In de Avontuurlijke Skillset Hike combineren we optimale natuurbeleving met een down to earth aanpak om je leven avontuurlijker in te richten. Wat gaat jou volgende avontuur zijn en hoe pak je dat aan? Hoe weet je dat je nog op de route zit en hoe stuur je bij? Dát leer je in deze hike-workshop combi, waarin je met een plan van aanpak voor jouw avontuur naar huis gaat en mét online follow-up, zodat je ook on track blijft.

Laat je inspireren en stimuleren door professioneel avonturier Antonette Spaan en BOvV Vitaliteitscoach Shanna Bussink van Rayu.

Check voor meer info:
... See MoreSee Less

View on Facebook

5 days ago

Rayu - Hiken begint hier

#Voettochtvoorbereiding

Gaat jouw komende trektocht door de bergen? Doe dan zeker eens mee met PULLKA!

Rayu's favoriete manier om hikefit te worden -ook als je trail niet door de bergen gaat overigens- onderging ze zelf weer eens tijdens de PULLKA Expedition sessie vandaag. Echt weer helemaal fantastisch.

"Dat is toch gewoon lopen met een sleetje?"
Technisch gezien ja, maar de beleving is zoveel meer dan dat, dat moet je echt eens ondergaan.

Ook handig als je nog met wandelstokken wil oefenen.

Check PULLKA

#benjijalbuitengeweestvandaag #buiten #pullka #buitenisnooitverweg #natuursportschool #hikeprep #rayu #hikenbeginthier #beprepared #hike #buitengym #trekken #wandelstokken #sleetje #bergwandelen #hikefit #training #fit #hiking #wandelen #trektocht #bergen #voorbereiden
... See MoreSee Less

View on Facebook

Kadootjes voor hikers.

Voor als je ook klaar bent met al die witte doekjes in het wild...

Deze schroef je op een standaard waterflesje en gooo!

#portablebidet #kadootjesvoorhikers #hike #hikeprep #voettochtvoorbereiding #hiking #trektocht #hikelight #nature #bidet #safetheplanet #wittedoekjes #wcpapier #milieuvriendelijk #duurzaamheid #hikegreen #nospon #notsponsored
... See MoreSee Less

View on Facebook

Webinar kijken als een pro!

Waarom verschillen merinoshirtjes zo in prijs? Is bamboe een goed alternatief voor katoen? Wat is dat beruchte laagjessysteem eigenlijk?

Afgelopen zondag vond het webinar van @wandawandelt plaats over kleding voor wandelen. Ze had daarvoor Ilonne van outdoorwinkel @basbuitensport uitgenodigd, waarmee het een even vermakelijk als educatief event werd.

Rayu schreef er een blog over. Je kunt hier allerhande tips & tricks lezen die in het webinar aan bod kwamen, maar ook verdieping in de vorm van antwoorden op bovenstaande vragen.

Webinar gemist? Geen probleem; de link om 'm terug te kijken vind je óók in het blog!

#newblog #blog #linkinbio #rayureflecteert #webinar #wandelen #wandelkleding #wandelbroek #hike #hikeprep #rayu #hikenbeginthier #hiketips #wandelwebinar #merino #bamboe #kleding #beprepared #alseenpro #newblogup #laagjes
#lagensysteem #baselayer #voorbereidoppad #leesvoer #hiketip #kleedjeaanalseenui #ofzoiets
... See MoreSee Less

View on Facebook

#voettochtvoorbereiding

Dat is óók gewoon oldskool meters maken. Als je dat kan koppelen aan een bijzonder doel, naast je trektocht, dan is het helemaal mooi meegenomen.

Als hiker zit de liefde voor natuur ingebakken en is behoud ervan essentieel. Dat is in deze tijden allang niet meer vanzelfsprekend en daarom heeft Rayu zich aangesloten bij 7B Club en loopt ze zondag 12 december mee met The Walk van de 7B Club. Op deze dag worden op alle 7 continenten stappen gezet voor een betere wereld, en specifiek voor Antarctica. Op zelfgekozen plaatsen aan de kust, in de bossen, op de hei of gewoon in de stad. Je kunt dus gemakkelijk meedoen in je eigen omgeving.

"Waarom Antarctica? Antarctica is het laatste stukje ‘vrije wereld’ op onze planeet. In 2048 verliest het kwetsbare continent zijn beschermde status. Een aantal landen denken aanspraak te kunnen maken op Antarctica. De 7B Club denkt dat het eigendom van alle 7 miljard aardbewoners is."

Loop je ook mee?
Kijk op:
the7bclub.com/the-walk/

#antartica2048 #hikeprep #pullka #antarctica #2048 #metersmaken #stappentellen #hike #7bclub #trektocht #voorbereiding #nature
... See MoreSee Less

View on Facebook
https://www.facebook.com/rayuhikeprep

Kijk voor de hele lijst hier:

RAYU in de media


Rayu heeft een artikel geschreven in het outdoormagazine #JouwActieveNatuur
Lees het artikel hier:

Hiken met veerkracht

 


Rayu is geïnterviewd voor de podcast Avontuurlijke Vrouwen:
Luister ‘m hier:

Podcast Rayu – Avontuurlijke Vrouwen

 


Rayu is geinterviewd voor Nu.nl over winterkamperen.
Lees het hier:

https://www.nu.nl/uit/5714283/waarom-steeds-meer-mensen-in-de-winter-kamperen.html

 


Rayu is geïnterviewd over winterkamperen in De Gelderlander.
Lees het hier:

https://www.gelderlander.nl/wageningen/wat-een-luxe-er-is-zelfs-water-voor-winterkampeerders-op-quadenoord~a76f1905/