Rayu’s Socials

Kijk nou, in de Libelle!
Helemaal leuk. Het laatste weekend van november is er het Sterker in je Wandelschoenenweekend dat Rayu organiseert met Wanda van @wandawandelt, maar deze is al vol. Wel kun je je nog inschrijven voor de editie in februari!

#hike #hiking #hikinggirl #hikeprep #weerbaarheid #zelfverdediging #Veerkracht #stressmanagement #hikesafe #hikemore #femalehikers
#sterkerinjewandelschoenen @libelle #wandelen #oppad #zelfverzekerdoppad #sterkerinjeschoenen #libelle #trektocht
... See MoreSee Less

View on Facebook

Tja. Als je waterzak lek is en het bedrijf niet reageert op je fancy video hoe en waar ie lek is, dan zit er niks anders op dan je waterzak te plakken met seamgrip en hope for the best.

#hike #hikeprep #voettochtvoorbereiding #waterzak #seamgrip #gaatjeplaatjedaadje #trektocht #hiking #waterproof #water #pech #klantenservice #preparefortheworsthopeforthebest
... See MoreSee Less

View on Facebook

Naar aanleiding van mijn post over tandpastatabletten meenemen op je hike ontving ik vragen of je ze mee kan nemen in het vliegtuig.

Ja dat kan. Maar met vele andere producten -net als het witte poeder dat ik meeneem dat doorgaat voor eiwitpoeder of melkpoeder- is het handig om er op te zetten wat het is. Als je er uit geplukt wordt, kunnen ze sneller achterhalen wat het is.

#hike #hiking #tandpasta #tandpastatabletten #vliegtuig #reizen #Pilletjes #label #trektocht #gear #gadget
... See MoreSee Less

View on Facebook

Tandenpoetsen op de trail

Omdat je geen badkamer hebt op een kampeerhike en je dagstructuur toch wat anders loopt dan thuis kan het nog wel eens een gedoe zijn of iets wat er snel tussendoor schiet; tandenpoetsen. Of je bent aan het wildkamperen en je wil 's ochtends zo snel mogelijk vertrekken van je kamp. Of je ligt al vroeg in je tent omdat het bijvoorbeeld de hele avond regent. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je kiezeltjes schoon te houden en een nieuwe trend kun je lenen van de duurzaamheidsbeweging; tandpasta-tabletten. Het scheelt je plastic wat door de aluminium binnenlaag van de tube nauwelijks tot niet af te breken valt en als hiker bespaar je wat gewicht.

Grammenjagen met tandpasta? Op de foto zie je zo'n 40 tabletten, ze wegen samen 30 gram. Een kleine reistube tandpasta weegt eveneens 30 gram. Daarvan zou ik er echter twee meenemen op een hike van 3-4 weken. Tijdens hiken poets ik zelden traditioneel 2 keer per dag mijn tanden zoals het advies luidt. Vaak is dat een keer 's avonds. Toegegeven, ik ben nogal een spartaanse hiker en 's ochtends heb ik zelden een ontbijtritueel, niet anders dan mijn tent en spullen inpakken en op pad gaan. Vaak na 1 of 2 uurtjes, wanneer ik een mooi plekje tegen kom, neem ik tijd voor wat ontbijt. Ik heb dan doorgaans geen zin om mijn tanden te poetsen en los die sessie op een andere wijze op die niet onder doet voor traditioneel tandenpoetsen. Je kunt het al lopend uitvoeren en bovendien hoef je geen onschuldige plantjes te bespugen met witte smurrie. Al wandelend pak ik mijn tandenstokers erbij en neem daarna wat kauwgum met xylitol, dat zich inmiddels bewezen heeft tandbederf tegen te gaan. Neem zo'n 5 tot 10 gram xylitol per dag.

Tandpastatabletten kun je inmiddels makkelijk verkrijgen bij Lush en Dille & Kamille, maar ook via de links in het duurzaamheids-artikel.

www.voordewereldvanmorgen.nl/artikelen/van-tandpasta-naar-tandtablet

#hike #tandenpoetsen #kiezeltjespoetsen #tandpasta #kauwgom #xylitol #duurzaam #tandpastatabletten #hiking #kamperen #grammenjagen #leavenotrace #duurzaamheid #noplastic #wandelen
Lush Nederland Dille & Kamille
... See MoreSee Less

View on Facebook

Hikefood

Altijd handig om de koopjeshoek in de supermarkt af te struinen, je komt dan nog wel eens dingen tegen die uitmuntend in je voedselvoorraad passen, voor een leukere prijs. Ook weken/maanden van te voren de aanbiedingen in de gaten houden loont. Je voedselvoorraad zal doorgaans toch al uit goed houdbare producten bestaan, dus ze kunnen wel even wachten op je hike.

Je begrijpt... deze reepjes gingen met mij mee naar huis.

#voedselvoorraad #voettochtvoorbereiding #hike #hiking #hikeprep #food #reepjes #voedsel #wandelen #trektocht #bars #altijdhandig #koopjeshoek #koopje #variatie
... See MoreSee Less

View on Facebook

Hikefit!

Waarom kijkt iedereen toch zo raar dat ik met 68 graden buiten met een gewichtsvest loop 😂

"Heeft ze nou een bodywarmer aan?"
"Of zou het een bomgordel zijn?"
"Misschien is het een gewichtsvest. Waarom maakt iemand het leven zwaarder dan het al is?"

2,5 week countdown voor een hopelijke hike. Dat betekent dat ik nu alles uit de kast moet trekken om deze korte tijd efficiënt te gebruiken. Doorgaans bouw ik het op met eerst mijn 7 kg vest, maar nu ben ik meteen van start gegaan met de 10 kg set. Gelukkig is mijn basis goed en ben ik doorgaans altijd hike-ready, maar het is altijd goed om te polijsten en te blijven werken aan de details. En ja, in de gym met een airco, want buiten leg ik het loodje met deze temperaturen. Bovendien is de incline, de hellingshoek, van de loopband handig.

Het voordeel van het gewichtsvest is dat je lichaam kan wennen aan de plotse massa die het er tijdens je hike bij gaat krijgen. Ook je gewrichten kunnen vast akklimatiseren aan de verhoogde impact die ze moeten verwerken en jij kan alvast wennen aan dat getrek aan je schouders.

#hikefit #bergfit #hiking
#bergwandelen #fit #gewichtsvest #beprepared #trektocht #notyouraveragefitgirl #gym #fitforhiking #hike #sweatsomemore #incline #impact #carryload #loopband #treadmill #keepbreathing
... See MoreSee Less

View on Facebook

Zakjes.

Tijdens een daghike deze week had een medewandelaar bammetjes voor lunch mee, ingepakt in dit waterafstotende vershouddoekje. Superhandig en scheelt natuurlijk een boel plastic en neemt minder plek in dan een bakje. En je kan 'm makkelijk als een soort van placemat over je knieën draperen, knoei je ook weer een stuk minder.
Zou ik 'm meenemen op een meerdaagse hike? Hm, dat weet ik nog niet, dan zweer ik nog steeds bij de old skool zip-lock zakjes, waar ik altijd meerdere van meeneem. Deze zijn ideaal om je voedselvoorraad te herverdelen tijdens je hike, om het één en ander waterdicht te verpakken en voor allerhande backup mogelijkheden.

#hike #nospon #zakjes #bammetjes #hikenbeginthier
#notsponsored #ziplock #Backup #waterproof #twofer #zakje #gear #bepakking #watneemikmee #hiking #voettochtvoorbereiding #beprepared #lunch #verpakking #plastic #reuse #trektocht #trekking
... See MoreSee Less

View on Facebook

Hikefit!

Heb je deze kickback al in je trainingsplan zitten?
Een goede heupafzet maakt het wandelen makkelijker. Bovendien train je met deze oefening enkelzijdig, zodat je eventuele forse verschillen tussen links en rechts weer recht kan trekken. Loop je meteen een stuk efficiënter. Dat je ook nog je standknie moet stabiliseren en je romp stijf moet houden zodat je straks nog beter die veel te zware rugzak kan tillen krijg je er allemaal gratis bij.

Wel helemaal uitstrekken naar achteren, zover je je romp nog stil kan houden.

#hike #hikefit #hiking #workout #training #notyouraveragefitgirl #glute #gluteextension #fitness #krachttraining #go #beprepared #voettochtvoorbereiding #billetjes #trektocht #fit #billenindefik #rayutrainer #trekking #gym #CABLE #BraceForImpact #efficiëntwandelen #hikeprep #hikepret #alwaysreadyforhiking
... See MoreSee Less

View on Facebook
https://www.facebook.com/rayuhikeprep

Rayu heeft een artikel geschreven in het outdoormagazine #JouwActieveNatuur
Lees het artikel hier:

Hiken met veerkracht

 


Rayu is geïnterviewd voor de podcast Avontuurlijke Vrouwen:
Luister ‘m hier:

Podcast Rayu – Avontuurlijke Vrouwen

 


Rayu is geinterviewd voor Nu.nl over winterkamperen.
Lees het hier:

https://www.nu.nl/uit/5714283/waarom-steeds-meer-mensen-in-de-winter-kamperen.html

 


Rayu is geïnterviewd over winterkamperen in De Gelderlander.
Lees het hier:

https://www.gelderlander.nl/wageningen/wat-een-luxe-er-is-zelfs-water-voor-winterkampeerders-op-quadenoord~a76f1905/