Rayu’s Socials

Drinkwater

Wat voor meerweekse hike je ook loopt, neem altijd een waterfilter mee. Welke precies, dat hangt van je omgeving af, maar zelfs in het kraakheldere beekje in Scandinavië kan een dood dier om de bocht in de beek liggen. Het kost je dagen van doodziek zijn, en dat weegt niet op tegen de luttele grammen van een gemiddeld waterfilter.
.
.
Tijdens één van Rayu's hikes in Frankrijk filterde ze braafjes al haar drinkwater, tot honen toe van haar tegemoetkomende medehikers. Tot ze steeds vaker doodzieke hikers tegenkwam aan de rand van de trail. Stuk voor stuk hadden ze besmet water gedronken uit een bron.
Laat je dus ook niet verleiden door een idyllische benaming.
.
.
Zou je hier uit drinken?
.
.
Is het drinkwater voor de koeien of voor jou?
Context is belangrijk. Dit was in Nederland en ons drinkwater is uitmuntend, ik zou er zonder enige twijfel mijn flesjes vullen.

#hike #hikeprep #voettochtvoorbereiding
#waterzuivering #drinkwater #beprepared #water #vocht #waterfilter #whatwouldrayudo #koe #drinkwater
... See MoreSee Less

View on Facebook

"Voel je je nooit alleen tijdens je solohikes?"
.
.
.
Zelden. Nu is goed alleen kunnen zijn ook een kwaliteit die niet voor iedereen is weggelegd (doorgaans heb je dan wel betere social skills). Alleen zijn wordt meestal pas een probleem als het verward wordt met eenzaamheid. Maar alleen zijn biedt heel veel voordelen, zoals je dag plannen zoal jíj dat wil. Dit kan overigens nog best overweldigend zijn als je van je drukke leven waarin je je 'geleefd' voelt naar een solohike gaat.
.
.
.
De keuze van je hike bepaalt ook de mate van alleen zijn.
Je komt doorgaans mensen tegen waar je soms uren tot dagen mee optrekt. En soms kom je ze iedere avond op het kamp weer tegen. Soms klikt het zo goed, mede aangezwengeld door hetzelfde doel, dezelfde hike-leefstijl, dat het als een (tijdelijke) familie voelt: de tramily in hikerstermen; Je family van de trail.
.
.

En soms kom je leuke beren tegen op de trail.
.
.
.
#hike #solohike #beer #berenopdeweg #tramily #hikerslexicon #hiking #voettochtvoorbereiding #beertjes #alleen
... See MoreSee Less

View on Facebook

Als er één factor is waar je áltijd rekening mee moet houden tijdens je hikes...dan is het wel het weer. En het kan een onbevattelijke impact maken op veel facetten van je trektocht. Een paar basics weten kan dus geen kwaad en is bovendien niet alleen heel leuk, maar ook altijd toepasbaar.

Dit boek van Helga van Leur is nét uit en bevat heel overzichtelijk veel van deze basics met mooie prenten. Een wolkenwijzer om te leren welke wolk je nu eigenlijk boven je ziet mag natuurlijk niet ontbreken en het is dan best wel zuur als er iets misgaat in de opmaak. Op de linkerpagina zijn de vragen weggevallen. Op de 4de afbeelding zie je wat het geweest had moeten zijn. Je kunt dit overnemen in je boek of een inlegvel aanvragen middels een mail naar info@fontaineuitgevers.nl
Fontaine Uitgevers

Meer nerdsafari over het weer kun je ook doen bij een outdoor meteorologietraining van Alpenweerman en Surviking, Survival & Hiking - Trektochten - Outdoor Fotografie
Er staat er één gepland op 24 oktober 2020.

#hike #trektocht #weer #beprepared #voettochtvoorbereiding #weerbaarheid #hiking #weerofgeenweer #boek #nerdsafari #hoofdindewolken #wolkenatlas #wolkenwijzer #meteorologie
... See MoreSee Less

View on Facebook

Eindelijk kun je nu ook als meisje de outdoorscene onveilig maken!

Oké geintje.
Gewoon jaloers dat er nog geen Rayu-geel editie is 😉

Overigens een prima (starters) mes, degelijk en heel braaf geprijsd en meer dan voldoende geschikt voor een gedegen trektocht.

#nospon #notsponsored #hike #hikeprep #MES #roze #ookinanderekleurtjes @morakniv
... See MoreSee Less

View on Facebook

Weet je wat zo leuk is om als meisje oldskool te wildplassen? Je ziet nog eens wat. Deze kwam ik tijdens het plassen tegen, hij lag te chillen vlak voor m'n tenen. Oh, gewoon op de Mookerheide, bij Nijmegen.

#hike #wildplassen #foei #magniet #outdoorlife #hiking #beestjes #watruisterinhetstruikgewas
... See MoreSee Less

View on Facebook

So you know... het is Hike Naked Day!
Mondkapje mag denk ik wel.
Rayu houdt haar kleren toch maar aan in het relatief drukke bos bij #nijmegen

#hikenaked #fullgearhike #hike #bos #hiking #hikefit #beprepared #voettochtvoorbereiding #hikenakedday
... See MoreSee Less

View on Facebook

Tijdens de Avontuurlijke Vrouwen-wandeling van afgelopen zaterdag (én aankomende zaterdag!) gaf Rayu wat aandacht aan het fysiek goed voorbereiden en trainen voor een bergwandeling. Dat is net zo leuk als lastig.

Leuk, omdat met 17 jaar fitnesstrainer-skills in de rugzak Rayu's vingers teveel jeuken om níet een biomechanische en inspanningsfysiologische analyse van een bergwandeling te maken en te delen. Lastig, omdat, als je het echt goed wil doen, het antwoord op de meeste vragen "het hangt er van af" is. Het hangt van je hike, van je hoogtemeters, van je ervaring, van je fitheid, van je medische historie en zo nog tal van dingen af. Maar dát is niet alleen een vreselijk saai antwoord, je kunt er ook nog eens niks mee. Daarom kregen de deelnemers een uiteenzetting hoe je je training kan aanvliegen, wat er belangrijk is én natuurlijk enkele oefeningen. Wil je een op maat gemaakt plan, dan kun je 2 dingen doen.

Voor de SNP Natuurreizen Outdoorschool kun je in de schoolbankjes voor een veel specifieker trainingsplan met méér oefeningen geschikt voor jóuw komende hike. Rayu doceert daar haar Wandeltraining 'Efficiënt Wandelen' op 12 juli, en er zijn nog een paar plekken.

Check hiervoor:
www.snpoutdoorschool.nl/cursus/wandeltraining/

Je kunt ook een 1-op-1 traject aangaan en een complete periodiseringsplan op jouw lijf en en voor jouw hike geschreven. Kijk hiervoor op:
www.hikenbeginthier.nl/hikeprep
... See MoreSee Less

View on Facebook

This is me, at Corsica's GR20 hike, couple of years ago. Mountainous and rough, completely selfsufficient. With 2 weeks of food in the backpack the weight in combination with 11 km of altometers it was crazy tough.

Today together with @avontuurlijkevrouwen and a bunch of brave girls Rayu hikes 17 km in dutch mountains while giving a workshop about hiking in the mountains. We will be talking about what you need to know being in mountainous areas, about how to physically preparing for altometers, about weather in the mountains, hiking poles and mapreading in the mountains and even more.

#hike #mountainhiking #hiking #workshop #gr20 #corsica #beprepared #mountains #dutchmountains #avontuurlijkevrouwen #adventurouswomen #mapreading #hikingpoles #altometers
... See MoreSee Less

View on Facebook

### EDIT: En....weg is ie! ###

Er is een plek vrij gekomen voor de Avontuurlijke Vrouwen Wandeling op 20 juni!

De wandeling heeft deze keer het thema ‘Bergwandelen’. We nemen je mee naar enkele van de mooiste heuvels van ons land bij het Rijk van Nijmegen om te oefenen voor bergwandelen. Tijdens de wandeling leer je alle ins en outs van het bergwandelen: Hoe bereid je je het beste voor op al die hoogtemeters? Hoe kun je hier specifiek voor trainen? Hoe zorg je er voor dat je minder snel last van je knieën gaat krijgen met de afdaling? Maar ook bijvoorbeeld hoe en waarom je wandelstokken in de bergen kunt gebruiken en waar je allemaal rekening mee moet houden in de bergen.

Pak je ticket hier:

avontuurlijkevrouwen.nl/wandeling-voor-avontuurlijke-vrouwen/
... See MoreSee Less

View on Facebook

They are called bickers or quarellers for a reason 😄

#outdoor #hike #fauna #ducks #meerkoet #coot #fightforyourlife #hiking #walk #walkinthepark
... See MoreSee Less

View on Facebook
https://www.facebook.com/rayuhikeprep

Rayu heeft een artikel geschreven in het outdoormagazine #JouwActieveNatuur
Lees het artikel hier:

Hiken met veerkracht

 


Rayu is geïnterviewd voor de podcast Avontuurlijke Vrouwen:
Luister ‘m hier:

Podcast Rayu – Avontuurlijke Vrouwen

 


Rayu is geinterviewd voor Nu.nl over winterkamperen.
Lees het hier:

https://www.nu.nl/uit/5714283/waarom-steeds-meer-mensen-in-de-winter-kamperen.html

 


Rayu is geïnterviewd over winterkamperen in De Gelderlander.
Lees het hier:

https://www.gelderlander.nl/wageningen/wat-een-luxe-er-is-zelfs-water-voor-winterkampeerders-op-quadenoord~a76f1905/