Rayuela’s Minibieb

door | sep 27, 2017 | Buiten, Drijfveer voor buiten, Fictie, Minibieb Collectie, Minihike, Non-fictie

Het kon natuurlijk niet uitblijven…als je het hebt over de combinatie buiten en boeken, dan kan een eigen Minibieb niet ontbreken. Wat is een betere drijfveer voor buiten dan een boek op te sporen? Inmiddels is Rayuela’s Minibieb geinstalleerd en 24/7 open toegankelijk!

 

Wat is een Minibieb?

Een minibieb is een kastje met boeken, welke meestal in het openbaar te vinden is. Soms bij iemand in de (voor)tuin, soms in de hal van een flatgebouw en soms zomaar in het wild. Je kan er boeken lenen en ruilen, maar er is geen leensysteem. Het is echter natuurlijk wel zo vriendelijk als je een boekje meeneemt om er in afzienbare tijd eentje van hetzelfde kaliber terug te plaatsen.

Iedereen kan in principe een minibieb plaatsen. Het is een mooi initiatief voor duurzaamheid;  weet je niet waar je in je grote schoonmaak naar toe moet met je boeken dan kun je ze in een minibieb plaatsen of doneren aan een minibieb-beheerder. Rustte er voor sommigen toch al heimelijk een taboe op het wegdoen van boeken, nu kan je ze met gerust hart en dankbaarheid voor de ontvanger een nieuw huis bieden.

Heel erg interessant is het om te zien dat er in Minibiebs vaak veel tijd en liefde gestoken wordt om een mooi en opvallend kastje te vervaardigen. Er zijn inmiddels al veel creatieve variaties te vinden.
Ook interesse in het maken van een Minibieb maar niet zo creatief? Een (weersbestendig) degelijk kastje met prachtige boeken volstaat ook prima!

 

Waar kan je Rayuela’s Minibieb vinden?

 

what3words: bleach.exists.brushing

https://minibieb.nl/minibieb/rayuelas-minibieb

 

Na een minihike kan je hier even uitrusten tussen de appelbomen. Neem plaats op het bankje, nadat je een boek uit de Minibieb hebt gekozen en laaf je aan wat literariteit!

 

Op expeditie

  • Pak een (al gelezen) boek uit je kast
  • Zoek een Minibieb op een zelfgekozen Minihike-afstand van je locatie
  • Ruil je boek